Dale park

The central park area in Dale i Sunnfjord, was selected as the first step to concretely design and implement the urban development of the village. As a consequence of the Ideal Lab´ theme Longer Participation and its workshops “Sensing Dale” and “My Place”, the Fjaler Municipality asked Ralston & Bau to develop a concrete urban scenario for the village centre of Dale with focus on lighting. Pathways and outside meeting spaces were defined in a global plan. The park will combine open and more private spaces, as well as spaces for collective gatherings and playful areas, such as the lighting of the christmas tree and departure point of the 17th of May (Constitution Day) parade. A large tribune was created to receive the orchestra, the choir and the public.

Fjaler municipality

  • Landscape Design
  • 1000 m2
  • Fjaler, Norway
  • 2011-2013